Jan van Duijvendijk
Advocaat
Steijnlaan 1
3743 CH Baarn
Nederland
Telefoonnummer: +31 6 53 623 821

Persoonlijke toelichting

Jan van Duijvendijk is advocaat bij Barnsteen Advocatuur en gespecialiseerd in ontwikkelingsrecht (project- en gebiedsontwikkeling), bouwrecht, vastgoed in ruime zin, samenwerkingsverbanden, PPS-structuren en aanbestedingsrecht. Hij heeft jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en in de top van de advocatuur. Hij heeft diepgaande kennis van de vele in dit veld voorkomende contracten. Jan schrijft of geeft vorm aan alle denkbare contracten en samenwerkingsverbanden die betrekking hebben op vastgoed of de ontwikkeling daarvan.

Zijn cliënten zijn met name professionele vastgoedcliënten zoals commerciële projectontwikkelaars, woningcorporaties, beleggers, makelaars, zorginstellingen en gemeenten en partijen met een incidenteel vastgoedproject.

Extra informatie

Wie?

In 1955 ben ik, Jan van Duijvendijk, in ’s-Gravenhage geboren. Ik ben gespecialiseerd in ontwikkelingsrecht (project- en gebiedsontwikkeling), bouwrecht, vastgoed in ruime zin, samenwerkingsverbanden, PPS-structuren en aanbestedingsrecht. Ik heb diepgaande kennis van de vele in dit veld voorkomende contracten. Ik schrijf alle denkbare contracten en samenwerkingsverbanden die betrekking hebben op vastgoed of de ontwikkeling daarvan.

Cliënten en werkwijze

Mijn cliënten bevinden zich in het gehele land. Ik werk voor professionele vastgoedcliënten zoals commerciële projectontwikkelaars, woningcorporaties, beleggers, makelaars, zorginstellingen en gemeenten en zeker ook voor partijen die een incidenteel vastgoedproject hebben. Dat kunnen ook particulieren zijn.
Voor mijn cliënten maak ik graag op maat geschreven contracten, zowel voor hun bijzondere, maar ook voor hun algemene situaties. Dat doe ik vaak met speciaal ontwikkelde, nieuwe clausules. Daarnaast schrijf ik modelcontracten en verbeter ik bestaande, modellen en algemene voorwaarden.
Ik ben raadsman en vertrouwensman in de klassieke zin van het begrip advocaat. Ik sta mijn cliënten ook bij in onderhandelingen. Indien een partij een geschil heeft waar een gerede kans is dat het met creatief onderhandelen kan worden opgelost, wil en kan ik bijstaan. Barnsteen Advocatuur procedeert echter niet. 

Ervaring

Sinds september 2015 werk ik als zelfstandig advocaat in Baarn, onder de naam Barnsteen Advocatuur.

Eerdere functies:

  • advocaat en partner bij Lexence 2001 – 2015
  • hoofd juridische zaken bij Strukton 1998 – 2001
  • bedrijfsjurist bij Hollandse Beton Groep 1988 – 1998
  • bedrijfsjurist bij NV Koninklijke Nederlandse Vliegtuigenfabriek Fokker 1986 – 1988
  • advocaat bij Blackstone, Rueb en Van Boeschoten (thans De Brauw Blackstone Westbroek) 1983 - 1986

Activiteiten

Ik ben Fellow Ontwikkelingsrecht aan de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) en ben als docent verbonden aan de opleiding Projectontwikkeling van NEPROM (Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen). Verder ben ik co-auteur van het door de NEPROM uitgegeven Handboek Projectontwikkeling. Als Redacteur Projectontwikkeling maak ik deel uit van de redactie van 'Vastgoedcontracten', het modellenboek van Uitgeverij Den Hollander. Ik ben lid van de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A) en heb Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden.

Contactformulier

Wilt u een vraag stellen aan de redacteur? Neem dan contact op via het onderstaande contactformulier.

"Een bedrijfsruimte verkopen was 10 jaar geleden gemakkelijk, nu is de concurrentie veel groter"

Contracten van redacteur
Bijgewerkt 11 november 2019

Deze model-vennootschapsovereenkomst kan gebruikt worden wanneer de samenwerkende partijen bij het realiseren van relatief eenvoudige bouwprojecten een personenvennootschap oprichten, met als doel de financiële risico's te spreiden.

Een turnkey-koopovereenkomst, vaak afgekort als TKO, kan als uitgangspunt worden gebruikt bij de bouw van een volledig gebruiksgereed gebouw.

Deze model-samenwerkingsovereenkomst kan gebruikt worden wanneer de samenwerkende partijen binnen een project een rechtspersoon oprichten of een personenvennootschap aangaan.

Deze model-samenwerkingsovereenkomst is een van de vormen van samenwerking tussen een overheidsinstantie en een projectontwikkelaar, gericht op het ontwikkelen van een project. 

Dit modelcontract kan gebruikt worden wanneer twee partijen wensen samen te werken bij de ontwikkeling van een project.

Een posterieure exploitatieovereenkomst is de overeenkomst die de gemeente sluit met een of meerdere particuliere grondeigenaren nadat de gemeente een exploitatieplan heeft vastgesteld. 

Updates

Dit model is ontworpen voor het vastleggen van de overdracht van de rechten en verplichtingen van de ene huurder aan de andere huurder en vice versa in het kader van een woningruil.

Volmacht is de bevoegdheid en dus geen verplichting, die een volmachtgever verleent aan een ander, de gevolmachtigde, om in zijn naam rechtshandelingen te verrichten.

Een bouwteam is een samenwerkingsverband van een aantal bij de bouw betrokken partijen dat wordt aangegaan om het ontwerp van een nog uit te voeren bouwwerk tot stand te brengen.

Deze model-vennootschapsovereenkomst kan gebruikt worden wanneer de samenwerkende partijen bij het realiseren van relatief eenvoudige bouwprojecten een personenvennootschap oprichten, met als doel de financiële risico

Dit model-koopcontract, ook wel veilingkoopovereenkomst woonruimte genoemd, kan als leidraad worden gebruikt bij de executieveiling van een woning.